Üniversite öğrencileri, çalışanlarının ücretsiz kullanabileceği servisler (50.000$+ kar yapabilirsiniz)

Üniversitede çalışıyorsanız bir .edu mailine sahipsinizdir. Üniversite öğrencisiyseniz kısa bir zamanda bir .edu maili almak için üniversitenizle irtibata geçin. Üniversitede okumuyorsanız da .edu uzantılı mail adresine sahip olabileceğiniz birçok yol mevcut. (Bizimle irtibata geçebilirsiniz.) Edu mailin ne demek olduğunu bilmeyenler için kısaca bahsedelim: isimsoyisim@gazi.edu.tr  veya isimsoyisim@harward.edu gibi bir mail adresine sahip olmanız sizin öğrenci veya akademisyen olduğunuz anlamına gelir.

Edu mailine sahip olanların elde edebileceği çeşitli avantajlar var. Bu avantajların başında yazılımları ücretsiz veya indirimli kullanabilmek geliyor. Ayrıca Apple gibi firmaların da eğitimciler için yaptıkları indirimlerden yararlanabiliyorsunuz. (Bakınız: Apple eğitimciler ve öğrenciler için indirim yapıyor.)

Daha önce de benzer bir yazımız vardı: Öğrencilere indirimli olan ürünler 

Bu yazımızda bu konuya daha geniş bir açıyla baktık.

Bu indirimlerle ne yapabilirim?

Evlerimizde daha çok vakit geçirdiğimiz bu korona günlerinde kendimizi çeşitli alanlarda geliştirmeye çalışabiliriz. Örneğin; 3D tasarım, Photoshop, ilustrasyon, Seo, WordPress vb.. alanlarda kendimizi geliştirmemiz hayatımız boyunca işimize yarayacak bilgiler elde etmemizi sağlayabilir. Üstelik bu bilgileri kullanarak çeşitli platformlardan gelir elde etmeniz de mümkün.

Bu kadar girişten sonra umarım konunun önemini anlatabilmişimdir. Hazırsanız başlayalım.

1. GitHub Öğrenci Developer paketi

 

Bu harika paketin içinde yer alan fırsatlar şunlar:

  • $15 Amazon AWS kuponu
  • $50 Digital Ocean kuponu. Hesap açtıktan sonra 12 ay geçerli.
  • Bitnami: Genellikle aylık 49 dolara olan 1 yıllık plan sunuyorlar.
  • Crowdflower: Ücretsiz erişim
  • DNSimple: 2 yıllık DNS planı sunar.
  • GitHub: Normalde 7 dolar olan sınırsız repository açma hakkını ücretsiz verir.
  • $25 HackHands kredisi verir. Bu da projenizde 7/24 yardım alabileceğiniz anlamına geliyor.
  • Microsoft Azure cloud servisleri: Microsoft Azure, Visual Studio, Microsoft developer araçlarına öğrenci olduğunuz sürece erişim imkanı
  • Orchestrate: Öğrenciler için ayda 49 dolara mal olan Geliştirici hesabına erişim. Bir API aracılığıyla arama, zaman serisi olayları, coğrafi konum ve grafik sorgularını içeren eksiksiz bir veritabanı portföyü.
  • SendGrid: Aylık 15000 ücretsiz e mail hakkı sunar.
  • Travis CI: Öğrenciler için aylık 69 dolara özel erişim sunuyor.

2. Amazon Öğrenci Paketi

Amazon Prime Student üniversite öğrencileri için hazırlanmış bir paket. Bu paketle Amazon TV showlarına ve Prime paketlerine 6 ay boyunca ücretsiz ulaşabilirsiniz. Ayrıca Prime Photos’la limitsiz fotoğraf depolama özelliğini de kullanabilirsiniz.

3. Office 365

 

Microsoft’un bir çok ürününü ücretsiz kullanabilirsiniz. Ayrıca 1 TB depolama alanı da ücretsiz. Normalde Microsoft 10GB depolama alanını ücretsiz veriyor.

4. Autodesk (Mühendislik öğrencileri kaçırmasın )

 

Autodesk’in ürettiği mühendislik yazılımlarının tamamına .edu mail adresi ile ücretsiz ulaşabilirsiniz. Bu programların arasında Fusion 360, Autocad, Revit gibi normalde çok pahalı olan yazılımlar da var.

5. Google Drive

.edu mail adresiyle sınırsız Google drive depolama alanına sahip olabilirsiniz. Eğer .edu mail adresiniz yoksa aylık 6 dolar ücretle 30 TB’lık depolama alanı Google tarafından sağlanıyor.

Bu seçeneği değerlendirecekseniz şuna dikkat edin. Öğrenciliğiniz sona erip, .edu mail adresinizin süresi dolarsa Google tarafından 15 GB ücretsiz depolama alanı hesabınıza tanımlanır.

6. Student Beans

.Edu mail adresinizle buraya kaydolarak, öğrencilere özel kupon kodlarını elde edebilirsiniz. Böylece indirimli ürün satın alma şansına sahip olabilirsiniz.

7. Jet Brains

 

JetBrains, yazılım geliştiriciler için özel araçlar üreten bir firma. Edu mail ile 1 yıllık JetBrains lisansı alabilirsiniz. JetBrains; Java, Kotlin, Ruby, Python, PHP, C, Objective-C, C++, C#, Go,[9] JavaScript ve SQL programlama dilleri için araçlar üretmektedir.

8. Bitbucket

Bitbucket tüm öğrencilere ve öğretmenlere ücretsiz repository oluşturma, bunu dağıtma izni veren bir bulut servisi.

9. Fetch Softworks (Mac için)

Fetch, Apple Macintosh için kullanılan bir dosya yöneticisi arayüzü. Basit ve anlaşılır bir arayüze sahip.

10. LastPass Premium (6 ay ücretsiz)

 

LastPass, bir şifre yöneticisidir. 1 GB şifreli depolama, 2 faktör doğrulama kullanan ekstra güvenlik önlemi, masa üstü uygulaması üzerinden giriş yapma, parmak izi tanıma gibi özelliklere sahip.

11. LucidChart

 

Web temelli bir diyagram hazırlayıcı. LucidChart ile kolayca şema hazırlayabilirsiniz. Öğrencilere ve öğretmenlere ücretsiz.

12. Prezi

 

Yapacağınız sunumlarla profları etkilemek istiyorsanız, daha yüksek notlar almak istiyorsanız Prezi’yi kullanın. Edu mail ile öğrencilere tamamen ücretsiz.

13. Skillshare

İçinde 20000+ online ders olan bir platform olan Skillshare öğrencilere 2 ay ücretsiz. Daha sonra devam etmek isterseniz aylık 15$ ödemeniz gerekiyor.

Evet arkadaşlar. Sizlerin .edu maille sahip olabileceği 50000$+ indirim olanağını paylaştık. Bunları araştırın. Değerlendirin. Arkadaşlarınızla da paylaşarak onların da yararlanmasını sağlayın. Bu ürünlerle yapacağınız çalışmaları Envato, r10, bionluk, freelancer vb.. platformlarda satabilirsiniz. Bu şekilde hem kendinizi geliştirebilir hem de para kazanabilirsiniz.

Gizli Hazineleri Keşfedin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler