2021 iMac Tanıtıldı; Özellikleri ve Fiyatı

Apple’ın etkinliği sonrasında yeni ürünleri gelmeye devam ediyor. Etkinlikte tanıtılan ürünlerden birisi de 2021 iMac modelleri oldu. Bu modeller önemli çünkü bu seriyle beraber Apple, M1 işlemciye geçiş yapılmış oldu.

Apple’ın yeni işlemcilerini iMac serisine eklediği modeller olan 2021 modelleri, tasarım açısından da iyi modeller oldu. Tasarım açısından aslında beklediğimiz bir seri desek yeridir. Yakın zamanda serinin incelemesine yer vereceğiz.

İncelememizde de daha fazla detaya ineceğiz. Neyse bunlarla meşgul olmadan ürüne geçelim.

2021 iMac Yenilenmiş Yeni Yüzü

Yeni cihazlarda tasarım değişiklikleri boy gösterdi. Apple işleri değiştirdi. iPhone 12 sonrasında yeni bir tasarım diline geçilmişti. Bu yeni tasarım dilinde, daha düz kasaların kullanıldığını görüyorduk. Apple TV’ye kadar tüm ürünlerde de bu yapıya geçilmişti. Yeni 2021 iMac modellerinde de aynısı yapıldı.

Bir kere tasarım artık çok daha başarılı. Arka kısımda kavisli, daha doğrusu kalınlığı arttıran bombeli kısım artık yok. Arka bölüm artık daha düz. Dediğim gibi tıpkı iPhone 12 akıllı telefonlarında kullanılan kasa yapısında olduğu gibi bir kasa yapısı var. Düz bir seri geldi.

Ayrıca bu kısımda köşelerde de bir değişim söz konusu. Köşelerde de yuvarlak olan modellerin yerine bu modelde yine düz bir yapı benimsenmiş. Haliyle kalınlık düşmüş. Sadece 11.5 mm kalınlık var. Akıllı telefonlarla yarışır.

Renkler de yenileniyor. Tek renkten bıkmıştık. Bu modelde 7 ayrı renk sunuluyor. Kırmızı, Mavi ne ararsanız var. Rengarenk bir model karşımıza çıkmış oldu.

 

2021 iMac Ekran Kısmında Değişti

Tasarımı bir tık atlatıp ekran kısmına geçelim. Ekranda da revize söz konusu. Bu modelde 24 inçlik paneller kullanılmaya devam ediyor. Fakat ekran artık 4.5K çözünürlük değerinde. True Tone desteği ise devam ediyor. Retina ekran 11.3 milyon piksel değeriyle dikkat çekiyor.

Buradaki parlaklık değeri de 500 nit olarak değiştirilmiş durumda. Ekranda söylenecek son şey, tasarımsal bir arka plan değişikliği olduğu. Soğutucu panel artık direkt olarak arkaya taşınmış durumda. Bu sayede zaten, daha sessiz ve daha serin bir çalışma elde edilmiş.

 

M1 İşlemci ile Çok Daha Hızlı

Bu konuda detayları incelemede paylaşacağız ama 2021 iMac için yeni işlemcilerden de söz edelim. Seride kullanılan işlemciler M1 serisi işlemciler. %85 daha hızlı olan işlemciler 8 çekirdek ve 16 çekirdekli yeni sinir motoruyla beraber geliyor.

Bu da işlem gücünü 3 katına kadar arttırıyor. Ayrıca 7 ve 8 çekirdekli GPU birimleriyle de iki katına kadar daha iyi grafik performansı sunuluyor. iPad, iPhone uygulamalarını da destekleyecek olan 2021 iMac, çok güçlü bir bilgisayar serisi oldu demek yeterli.

Mikrofon ve Kamera Sistemi

Yenilenen tasarımla beraber mikrofon ve kamera açısından da yenilenen modelde 1080p çözünürlük değeri sunuluyor. M1 işlemcinin görüntü işleme birimini de kullanan kamera, çok iyi görüntüler sunuyor.

Seride kamera dışında yer alan ses sistemi ise başka bir ürüne olan ihtiyacı en aza indirmekte. 6 adet hoparlör sistemi sunuluyor ve bunların iki tanesi de woofer olarak görev yapıyor. Çok iddialı bir ses sistemi. Ses sistemini destekleyen ise mikrofon. Şimdiye kadar ki en iyi Mac mikrofonlarının kullanıldığı belirtilen cihazda 3 mikrofon bulunmakta.

 

2021 iMac Fiyatları

Ülkemizde de satışa çıkacak model 30 Nisan tarihinde ön siparişe açılıyor. İlk fiyat ise 14.499 TL olarak açıklandı. Bir üst paket ise 16.699 TL. En yüksek seçenek 18.899 TL.

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler