Trabzonspor, Konyaspor’u 2-1 mağlup ederek Türkiye Kupası’nı kazandı
Antalya Stadyumu'nda oynanan 64. Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor, Konyaspor'u 2-1 yenerek tarihinde 10. kez kupanın sahibi oldu. Bordo-mavili ekipte Paul Onuachu attığı iki golle galibiyette başrol oynadı.
64. Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile Konyaspor, Antalya Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Hakem Halil Umut Meler’in yönettiği mücadelede kazanan taraf 2-1’lik skorla Trabzonspor oldu. Fatih Tekke yönetimindeki bordo-mavili ekip, Paul Onuachu’nun attığı gollerle kupaya uzanırken, Konyaspor’un tek golü Muleka’dan geldi.
Antalya’da oynanan final karşılaşmasına iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi. Mücadeleye hızlı başlayan Trabzonspor, ilk yarıda oyunun kontrolünü eline alırken, Konyaspor ikinci yarıda skora denge getirmeyi başardı. Ancak maçın son bölümünde gelen penaltı golü bordo-mavili takıma şampiyonluğu getirdi.
Maçın ilk dakikalarında oyun durdu
Final mücadelesi başladıktan kısa süre sonra sahaya atılan meşaleler nedeniyle oyun durdu. Hakem Halil Umut Meler, sahadaki yabancı maddelerin temizlenmesini bekledi. Sahadaki sis bulutunun dağılmasının ardından karşılaşma yeniden başladı.
Oyunun tekrar başlamasının ardından iki takım da kontrollü bir görüntü sergiledi. Trabzonspor özellikle kanat organizasyonlarıyla etkili olmaya çalışırken, Konyaspor ise hızlı ataklarla rakip kalede pozisyon üretmeye çalıştı. İlk bölümde oyunun temposu zaman zaman yükseldi.
Onuachu ilk yarıda Trabzonspor’u öne geçirdi
Trabzonspor, aradığı golü 18. dakikada buldu. Gelişen atakta yapılan ortaya Paul Onuachu şık bir yarım vole vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi. Bu golle bordo-mavili ekip finalde 1-0 öne geçti.
Golden sonra Trabzonspor oyundaki üstünlüğünü sürdürdü. Konyaspor ise beraberlik golü için baskısını artırdı. Yeşil-beyazlı ekip 25. dakikada önemli bir fırsat yakaladı. Sağ kanattan yapılan ortada direk dibinde topla buluşan Enis Bardhi, uygun pozisyonda topu dışarı gönderdi. İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmayınca Trabzonspor soyunma odasına 1-0 üstün gitti.
Konyaspor ikinci yarıda eşitliği sağladı
İkinci yarıya daha etkili başlayan taraf Konyaspor oldu. Yeşil-beyazlı ekip, 50. dakikada Muleka’nın golüyle eşitliği yakaladı. Pozisyonun ilk bölümünde fırsatı değerlendiremeyen Muleka, dönen topu kontrol ederek sırtı dönük şekilde yaptığı vuruşla ağları havalandırdı.
Golün ardından maçın temposu yükseldi. Konyaspor, beraberlikten aldığı moralle ikinci gol için yüklenmeye başladı. Trabzonspor ise savunmada dikkatli bir oyun sergileyerek rakibinin baskısını kırmaya çalıştı. Final mücadelesinde orta saha mücadelesi ön plana çıktı.
Kaçan penaltının ardından Trabzonspor yeniden öne geçti
Karşılaşmanın 58. dakikasında Konyaspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Enis Bardhi’nin vuruşunda top direkten döndü. Pozisyonun devamında Trabzonspor kalesinde bir tehlike daha yaşanırken, Onana yaptığı müdahaleyle topu kornere çeldi.
Konyaspor’un değerlendiremediği bu fırsat maçın kırılma anlarından biri oldu. İlerleyen dakikalarda Trabzonspor yeniden rakip kalede etkili olmaya başladı. Mücadelenin 79. dakikasında hakem Halil Umut Meler bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Paul Onuachu hata yapmadı ve takımını 2-1 öne geçirdi.
Trabzonspor kupayı 10. kez müzesine götürdü
Karşılaşmanın kalan dakikalarında skor üstünlüğünü koruyan Trabzonspor, finalden 2-1 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından bordo-mavili ekip Türkiye Kupası’nı tarihinde 10. kez kazanma başarısı gösterdi.
Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor, final boyunca özellikle savunmadaki direnci ve hücumdaki etkili oyunu ile dikkat çekti. Konyaspor ise ikinci yarıda oyuna ortak olmasına rağmen yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince kupaya ulaşamadı.
Trabzonspor’un kupa yolculuğu
Türkiye Kupası’na 4. turdan başlayan Trabzonspor, ilk olarak Vanspor FK’yı eleyerek gruplara yükseldi. Grup aşamasına Alanyaspor mağlubiyetiyle başlayan bordo-mavili ekip, daha sonra İstanbulspor, Fethiyespor ve Başakşehir karşısında aldığı galibiyetlerle A Grubu’nu ikinci sırada tamamladı.
Çeyrek finalde Samsunspor’u mağlup eden Trabzonspor, yarı finalde ise Gençlerbirliği’ni geçerek finale yükseldi. Antalya’da oynanan final maçında Konyaspor’u mağlup eden Karadeniz temsilcisi, turnuvayı şampiyonlukla tamamladı.
Kupa töreninde büyük sevinç yaşandı
Karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreninde futbolcular büyük sevinç yaşadı. Finalin yıldızı olan Paul Onuachu maçın oyuncusu seçildi. Daha sonra Konyasporlu ve Trabzonsporlu futbolcular madalyalarını aldı.
Törenin devamında Türkiye Kupası, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından Trabzonspor kaptanı Savic’e verildi. Savic ve takım arkadaşları kupayı kaldırarak şampiyonluğu taraftarlarla birlikte kutladı.
Antalya Stadyumu’ndaki final mücadelesi, Trabzonspor’un kupa sevinciyle sona erdi. Bordo-mavili ekip, Paul Onuachu’nun iki gol attığı maçta Konyaspor’u mağlup ederek Türkiye Kupası’nı bir kez daha müzesine götürdü.
