Youtube Nasıl Para Kazanılır? Detaylı Anlatım *2024*

Youtube, şuanda dünya da en çok kullanılan sosyal medya kanallarından biridir. Bu platform’ un popüleritesi içerik oluşturucuların sayesinde olmaktadır ve bu saye de içerik oluşturucular da bu içeriklerden para kazanmaktadırlar.

Bu yazımızda sizlere nasıl para kazanılır gibi konuların detaylarına inerek bilgiler aktaracağız, bu paylaşımımızdan sonra sizde içerik üreterek para kazanabilir sizde bu sosyal medya platformunda paralarınızı kazanabilirsiniz.

Youtube para kazanma şartları neler?

Youtube’ da para kazanmak için belirli kriterleri yerine getirmeniz gerekiyor. Eğer ki bu kriterler yerine getirilmezse para kazanamazsınız, diyelim ki bu şartları yerine getirdiniz ve ilerleyen zaman da bu şartlardan birinde eksilme yaşadınız para kazanmanız kapanacaktır.

  • Son 12 ayda 1000’in üzerinde aboneniz olması gereklidir.
  • Son 12 ayda 4000 saat üzerinde izlenmeye sahip olmanız gereklidir.

Burada yanlış olan nokta 12 ay içerisinde bu kuralları yerine getirmeniz bu yanlış bir bilgi bu kriterleri herhangi bir zaman diliminde tamamlayabilirsiniz.. Kanalın açılış tarihi ile ilgili aklınızda herhangi bir soru olmasın, bu kurallar ”son 12 ay içindir”.

Youtube İzlenme süresi, video izleyicilerinin videonuzu izleme süresidir. İzleyiciler videonuzda kaç dakika geçirirse o kadar izlenmeniz olacaktır. Bazı videolarınızı uzun tutmakta fayda vardır. 

Eğer kanalınızın bu şartları karşılayıp karşılayamadığını merak ediyorsanız Platforma girerek kanalınız > youtube stüdyo ile devam edip sol bölümde yer alan kısımda “para kazanma” butonuna basarak detayları görüntüleyebilirsiniz.

Youtube’da para kazanma özelliği nasıl etkinleştirilir?

Yukarıda belirtilen şartları tamamladıysanız bundan sonra bir süre de para kazanmanın aktifliği için beklemeniz gerekiyor. Bu şartları karşılayıp karşılamadığınızı inceliyor ve kanalınız da kuralları uygun ise para kazanmanız aktif ediliyor. Burada incelenen kanalınız ne ile ilgili videolar oluşturuyor, youtube politikalarına aykırı bir kanal ise ne yaparsanız yapın para kazanmanız da sorun olacaktır.

  • Özgün içerik: Bu konu da çok hassas bir platformdur. Özgün içerikten kasıt herhangi bir yerden bulduğunuz bir videoyu olduğu gibi kanala atarsanız muhtemelen “tekrarlanan içerik” başlığı altında videolarınız onaylanmayacaktır. Ancak bu videoları birleştirip renderlarsanız farklı müzikler eklerseniz onaylanma oranı artacaktır, tabi ki bu kesin bir bilgi değildir. Denemekten zarar gelmez.
  • Telifsiz içerikler: Eğer ki hazırladığınız videolarda herhangi bir telif var ise videonuz bu telife takılacaktır. Müzik ve sesler bunun başındadır. Bunlara dikkat etmeniz gerekir.
  • Yayıncılık ahlakı: Hazırladığınız videolarda çıplaklık, şiddet gibi çok dikkat edilen etkenlerden oluşan bir videonuz var ise bu video da yayınlama da sorun yaşarsınız.

Eğer ki bu konulardan herhangi birine takılmıyorsanız videolarınızı yayınlayarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Tabi ki her videonuzda bu özeni göstermeniz gerekiyor. Bu konulara bir videoda dikkat edip, diğer video da dikkat etmezseniz ileri de sorunlar karşınıza çıkacaktır.

İlginizi Çekebilir : Youtube Nedir? Youtube Kanalı Nasıl Oluşturulur? 2022

Youtube’dan kazanılan para nereye yatıyor?

Kazandığınız para banka hesabınıza yatmaktadır. Bu alt limiti (200 tl) tamamlarsanız paranız belirtilen banka hesabına yatacaktır. Bu paraları çekmeden önce kesinlikle vergilendirme için bir muhasebeci ile görüşün. Paraları çekmeye başladığınız da herhangi bir vergiye tabii değilseniz çok büyük vergi cezalarına maruz kalabilirsiniz.

Youtube izlenme başına kaç para veriyor?

Bu çoğu video oluşturan ve para kazanması henüz açık olmayanlar için çok merak edilen bir konudur, ancak şunu söyleyebiliriz ki her kanalın para kazanması izlenmelerine göre farklılık gösterecektir. Çünkü reklam verenlerin reklamları kanalınız da yayınlandığı için bir reklamdan 10 kuruş kazanacaksanız, diğer videonuz da 2 tl’ de kazanabilirsiniz. Aşağıda belirtilen bir çok kritere göre değişim sağlanır.

  • Reklama tıklama oranı
  • Reklamı izleme oranı
  • Reklam verenin bütçesi
  • Reklam kategorisi (finans, oyun vb.)

Bu paylaştığımız kriterler para kazanmanız da farklılık gösterecek unsurlardır, eğer ki kendinizi hazır hissediyorsanız kesinlikle hemen videolarınızı oluşturmalısınız. Tren dururken mi binmek istersiniz, giderken mi hemen binin ve para kazanmaya başlayın. Daha detaylı bilgiler için yazımız da güncellemeler olacaktır. Bir çok bilgi değişkenlik göstermektedir. Değişken bir bilgi oldukça ve daha fazla bilgi akışı sağladıkça bilgileri sizinle paylaşacağız.

 

Daha Fazlasını Keşfedin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler