Kumru Yumurtası Kaç Günde Çıkar? 14 Günün Sırrı

Kumru Yumurtası Kaç Günde Çıkar? sorusu çok sorulmaya başlandı. Bizde bunun cevabını siz değerli okurlarımız ile paylaşmak istedik. İçeriğimizde size kesin olarak Kumru Yumurtası Kaç Günde Çıkar? sorusunu cevaplayacağız.

Kumru Yumurtası Kaç Günde Çıkar? Kumru yani yusufçuk kuşu doğa da tek eşli olarak bilinmektedir. Eşleri için olmazsa olmaz bir kuş türüdür. Özellik olarak ince ve minik yapıları ile doğaya güzellikleri ile ahenk vermektedirler. Peki sorumuzun cevabı tam olarak kaç gündür?

Kumru Kuşu

Özellik olarak demin de dediğimiz gibi minik ve ince bir yapıya sahiptirler. Güvercinlerden ayırt etmek çok zor olsa da kumru kuşları kendine has yapıları ile bilinmektedirler. Güvercinlerden en net ayrılan özelliği kuyruğudur, kuyruğu uzun ve yuvarlak bir yapıya sahiptir. Ortak özellikleri boyun ve sırt bölgeleri gri ve mavi renktedir.

Kumru kuşlarının boyun kısmı halkalı bir yapıya sahiptir. Güvercinlerden ayırt edilmesi daha kolaydır. Çeneleri baya düşüktür, konuşmak onlar için vazgeçilmezdir. İnsanlar ile olan bağları çok iyidir, saldırgan bir yapıya sahip değillerdir. Lokasyon olarak her bölge de yaşama özellikleri vardır, daha çok şehir merkezleri ve köylerde çok kolay rastlanılabilir. Yuva yaparken hiç zorlanmazlar, en sevdikleri hobilerdendir.

Kumru Yumurtası Kaç Günde Çıkar?

Yumurtlama yapmaları 14 gün sürmektedir, 2 adet yumurta çıkartmaktadırlar. Yuvaya bıraktığı 2 yumurta için kuluçkaya yatmaktadır. Kuluçka zamanı ortalama olarak 12 gündür 13.günde yavrular yumurtadan çıkmaktadırlar. Yumurtadan çıkan yavrular ortalam 1 ayda tüylenmeye başlar.

Bu yazı ilginizi Çekebilir: Trendyol Komisyon

Kumru Kuşları Öterken Ne Der?

Bir çok kuşun özelliğinde öterken bir şey söylediği binmektedir. Kumru Kuşları da ‘’Sübhâne Rabbiyyel-a’lâ.’’ dediği bilinmektedir.

Kumru Kuşları Yavrularını Bırakır Mı?

Kumru kuşları çok sadık kuş türüdür. Bu kuş türü yavrularını bırakıp gitmemektedir. Ancak hastalık gibi durumlarında yavrularını yumurta da iken bıraktıkları görülmektedir.

Yavru Kumrular Yuvayı Ne Zaman Terk Eder?

Anne kumrular yavrular yumurtadan çıktıktan sonra günde 1 veya 2 kez onları beslemek için yuvaya uğrar. Eğer yuvanın yakınında birini sezerse veya görürse gördüğü şey ne olursa olsun ona zarar vermek isteyecektir. O yüzden her ne olursa olsun yuvaya yaklaşmamak yumurtalara dokunmamak gerekir. Yuva da bulunan yumurtaları bir tek Anne kumru dokunabilmektedir. Eğer anne kumru, yumurtalarının birinin ellediğini hissederse yuvayı terkeder.

Kumru Kuşu Özellikleri Nedir?

Kumru kuşları, insanlar ile ilişkisi ve iletişimi çok iyidir. Ömürleri ortalama 1 yıldır, ömürleri boyunca 2 kere yumurtlama dönemine girebilirler. Yumurtadan çıkar çıkmaz 2 hafta sonra uçmaya başlayabilirler. Yavru kumrular, sadece ve sadece güvercin sütü ile beslenmektedirler.

 

Keşfetmeye Devam Edin: İlgili Bağlantıları Kullanın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler