Gürcistan Asgari Ücret 2024 – Yaşam Giderleri

Gürcistan Asgari Ücret konumuzda Türkiye’nin Karadenize kıyısı olan bir ülkeden bahsedeceğiz. Sıkça gelen sorulardan biri de Gürcistan hakkında bilgilerdir. Doğa güzelliği bir kenarı son zamanlarda yurtdışına gitmek isteyenler alternatif yollar ararken kafkas’ ın en güzel ülkelerinden biri olan Gürcistan’ ı düşünenlerde bir hayli yoğunlaştı. Gürcistan’ ın para birimi Lari’ dir. Şuan da Gürcistan asgari ücreti 700 Lari civarındadır. Euro bazında ise 240 euro civarına denk gelmektedir.

Gürcistan Asgari Ücret 2022

Gürcistan Asgari ücreti ülke şartlarına göre düşük kalmaktadır. Ekonomisi çok güçlü olmasa da alım gücü bir çok ülkeden daha öndedir. Turizm olarak çok tercih edilen bir ülkedir.

Gürcistan’ da 700 Lari olan asgari ücret alan kişi sayısı nüfusa göre çok düşüktür. Genellikle 1000 Lari civarında çalışan maaş almaktadır.

Gürcistan asgari ücret kaç dolar?

Genel olarak her ülke de alınan asgari ücret’ in karşılığı dolar olarak merak edilir. Gürcistan asgari ücret 240 Dolar civarındadır.

Bu içerik ilginiz çekebilir: İstanbul Bit Pazarı Yerleri

Grücistan Ekonomisi 2022

Ülke’ nin ticaret kaynakları genel olarak Türkiye, Rusya, Çin, Azerbaycan, Almanya (Ülkemiz, Gürcistan’ın en büyük ticaret yaptığı ülkelerdendir). İşsizlik oranı %12 civarındadır. Genç nüfus oldukça düşük olduğu için işsizlik bu oranda artış göstermektedir. Gürcistan Lari’ si TL karşılığı 6,85 TL’ dir. 2022 yılında kişi başına düşen ortalama gelir $19.876 dır. Bu bilgiler wikipedia sitesinden alınmıştır.

Gürcistan dini inancı nedir?

Dini bakımdan ise, nüfusun % 85’i Ortodoks Hıristiyan, % 9’u Müslüman ve % 3’ü Ermeni Gregoryen’dir. Ülkede çok az sayıda Katolik ve Yahudi de bulunmaktadır. Gürcistan, idari olarak, başkent Tiflis, dokuz bölge (vilayet) ve iki özerk cumhuriyetten oluşumunu tamamlamaktadır.

Gürcü dili nasıl?

Genel olarak Gürcüce Kartveli dillerinin en yaygın dilidir. Kartveli dilleri ise Gürcüce ile ortak olarak Svanca Megrelce (Gürcistan’ın batı kesiminde, Samegrelo ve Abhazya’da konuşulur) ve Lazcadan (büyük bölümü Türkiye’de olmak üzere Karadeniz kıyısında konuşulur) oluşmaktadır.

100 lari ne kadar yapıyor?

1 Lari 6.85 tl’ dir. 100 Lari 685 tl’ dir. Bu hesaplamanın farklı kombinasyonlarını da yapabilirsiniz.

Gürcistan Para Birimi

Grücistan’ ın para birimi daha deminde belirttiğimiz gibi Lari’ dir. Lari’ nin kısaltma ismi ”GEL” dir. 1 Gel 6.85 tl’ dir. Genellikle halk Lari yerine Gel ifadesini kullanmaktadır.

Gürcistan Yaşam Maliyeti 2022

Gürcistan’da 1 litre benzin yaklaşık maliyeti 0,76 Euro’dur. Tiflis yaşam olarak İstanbul’ u andırmaktadır. Büyük bir şehir olduğu için yaşam o oranda zordur. Eski zamanlarda ülkemize gürcü vatandaşları ticaret için gelselerde artık Lari’ nin TL karşısında değer kazanmasıyla eskisi gibi ekip, biçme işlerine pek gelen olmamaktadır. Gürcistan’da ortalama kira 350 ila 5500 lari arasında değişmektedir. Elektrik faturaları da 30 ila 40 lari arasında değişmektedir.

Gürcü Laz mı?

Gürcistan Lazları Gürcistan‘ın Karadeniz kıyısında yaşayan, Güney Kafkas dilleri ile konuşan etnik kökenden gelenlerden bazılarıdır. Gürcistan‘da yaklaşık 3,000 Laz yaşamaktadır. Gürcistan‘da yaşayanlar laz kimliğine sahip olsalarda gürcü kimliği ile birleşmiştir ve “Laz” kelimesi sadece bölgesel bir yer olarak adlandırılmaktadır.

Batum Gece Hayatı Maliyeti

Batum’ da şarap evleri, Beach Barlar, Festivaller batum’ un gece hayatını yansıtmaktadır. Bir çok etkinliğin olduğu batum’ da tabii ki herkes ne kadar harcayacağını merak etmektedir. Batum’ da gece hayatı yaşayacaksanız 100 ila 150 lari civarı paralar size yetecektir. Tabii ki bu maliyetler kişiden kişiye, yapacağınız aktivitelere göre değişkenlik gösterebilir. Ancak her ülke’ nin gece hayatı maliyeti farklıdır.

Gürcistan Asgari Ücret hakkında ve ülke hakkında sizlere bilgiler aktardık umarız yazıyı beğenmişsinizdir. Yorum kısmına düşüncelerinizi ve sorularınızı sorabilirsiniz.

 

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler