Trendyol Komisyon Kesintisi Hesaplama 2024 ✅

Trendyol Komisyon hesaplama adlı içeriğimizde sizlere kesintilerin hangi kategorilerde ne kadar olduğunu paylaşacağız. Bu hesaplamaların ardından adınıza kesilen kdv’ ler devlete ödenir. Bu hesaplamalar nasıl yapılır sizin için derledik. Bu tutarların ürün satışa koyulmadan işinize yarayacağını düşünmekteyiz.

Trendyol Komisyonu Nasıl Hesaplanır?

Trendyol komisyon oranından söz etmeden önce her platformun kendine göre komisyonları ve ürüne göre koyulmuş olan oranlar mevcuttur. Satılan ürünlerin her birinden kendi komisyonlarını yani aracılık ücreti almaktadırlar.

Her pazar yerinin kendine özgü veya piyasa standartlarını yakalamak adına belli başlı ürün kategorisinde aynı oranda komisyonları mevcuttur. Trendyol da satış yapmak isteyen kullanıcılara belirlenmiş olan komisyon tutarlarından ücretini almaktadır. Sadece komisyon değil devlete ödenemeniz gereken vergiyi de öğrenip satış tutarını bu doğrultu da belirlemeniz gerekiyor.

Trendyol Komisyon ve Kar Belirleme

Türkiye’ nin en büyük alışveriş platformlarının başında bulunan Trendyol 2010 yılında kurulmuştur. Sunmuş olduğu yenilikler ve yapmış olduğu reklamlar neticesinde şuan da açık ara zirve de bulunan bir sitedir. Değişen e-ticaret dünyasında yeniliklerle adından fazlaca söz etmektedir.

Trendyol, alıcı ve satıcıların en çok buluştuğu noktaların başında yer almaktadır. Alıcı olsun, satıcı olsun en rağbet gören sitedir. İşletmelerin en çok tercih ettiği site olduğu için komisyon oranları da yeni gelecek satıcılar açısından en merak edilen konulardandır.

Bu içerik ilginizi Çekebilir: Web Güvercin | My Restaurant | Yemek Sepeti | 2022 🍕

Trendyol komisyon oranı, satıcıların satmış olduğu ürünlerin kategorilere ayırarak belirlediği bir ücrettir. Sizlere kategorilere göre komisyon oranlarını aşağıda belirttik.

  • Çocuk: %8 – %23
  •  Aksesuar: – %25
  •  Elektronik: %6 – %25
  •  Ev ve Yaşam: %5 – %25
  •  Giyim: – %20
  • Kozmetik ve Kişisel Bakım: %5 –
  •  Spor Ürünleri: %8 –
  •  Süper Market: –

Trendyol kesmiş olduğu komisyonları 30 ila 45 gün gibi bir süre de satıcılara iletmektedir. Bu uzun bir süre olsa da bir ay gibi bir süre de yaşadığınız zorluk bir ay sonra yerini rahatlığa bırakacaktır.

Trendyol Komisyon Hesaplama İşleminde Bilinmesi Gerekenler

Ürün Satış Fiyatı : Satış panelinizde belirlediğiniz ürünün satışa koyulacak fiyatıdır.

Ürün Alış Fiyatı : Trendyol’ da sattığınız ürünün sizin alış fiyatınızdır. KDV Dahil olarak yazmalısınız.

Kargo Ücreti (Satış) : Satışını yaptığınız ürünün satışı gerçekleştikten sonra yazmalısınız.

Kargo Satıcı Öder : Kargo’ yu siz ödüyorsanız tiki kaldırmayın. Alıcı ödeyecekse tiki kaldırmalısınız.

Kargo Ücreti (Alış) :  Örneğin 10 adet ürün alındıysa ne kadar kargo ücreti ödendi ise örnek 75 tl, bu hesaba göre bir kargo ücreti maliyetini yazın. Örnek 7,5 tl

Komisyon : Satışı yapılan ürünün kategorisini çekerek komisyonu öğrenin.

KDV Oranı : Kdv oranını belirleyin.

Notlar : Hesaplama da sorun yaşanmaması adına yüzdelik oranları değil normal rakamları yazmalısınız.
Örneğin komisyon oranı %20 ise direkt olarak 20, KDV oranı %18 ise 18 veya %8 ise 8 yazınız.

Komisyon oranlarını hesaplamak için buraya tıklayın.

 

Keşfetmeye Devam Edin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler