Memory Management Mavi Ekran 2024

Memory Management Mavi Ekran sorusu bir hayli gelmekte olan sorulardandır. Bizde bu soruyu yanıtlamak için size detaylı bir makale yayınlıyoruz. Memory Management hatası genel olarak karşılaşılan sorunlar arasındadır. Bilgisayar olmazsa olmaz bir araç olduğu için farklı problemler yaşamakta kullanıma bağlı yaşanmaktadır.

Bu dönemde bilgisayar evimizin ve işyerlerinin değişmez araçlarından biridir. Her işlemin yapıldığı bu bilgisayarlarda sıklıkla yaşanılan problemlerde mevcuttur. Memory Management bu hatalardan biridir. Bu hatalar donanımsal olmakla beraber yazılımsal sorunlarda vermektedir. Pc’ lerde yaşanılan sorunların en rastlanan sorunlarından biri de bu hatadır. Genellikle mavi ekran hatası olarak da bilinen bu hata ram kaynaklı bir sorunudur. Memory management hatası nedir, neden olur ve nasıl çözülür?

Memory management Türkçe anlamı bellek yönetimidir. Adından da anlayacağınız üzere bu sorun bilgisayarın bellek alanında meydana gelen bir arızayı bildirmektedir. Bu Hataya sebep olan birden fazla etken de vardır. Bu soruna sebep olan donanımsal veya yazılımsal problemi çözerek sorunu çözmek gerekir. Bu hata ekrana geldiğinde genelde ekran da mavi ekran gelir bu hata o nedenden ötürü bu isimde adlandırılır. Bu hatanın birden fazla çözüm yolu vardır.

Memory Management Hatası

Memory Management Mavi Ekran bilgisayarlarda memory management mavi ekran hatası alınmasının bir çok nedeni olabilmektedir. Bilgisayara yükleme yapılmaktan kaynaklanıyor olabilir. Ram’ den kaynaklı sorunlarda bu sorun karşımıza gelmektedir.

Bu hata genelde windows 11 sürümülerinde karşımıza gelen bir hata türüdür. Memory Management Mavi Ekran Bilgisayarınız da birden fazla ram bulunduruyorsanız zaman içinde uyumsuz hale geldiklerinden dolayı bu sorun karşınıza çıkabilir. Hata sürücü ve donanımlardan kaynaklı da olabilir. Bir çok nedenden dolayı bu hata alınabilir.

Memory Management hatası neden olur

Memory Management hatası neden olur sistemsel ve donanımsal bir hata olabilir. Bilgisayarınız da yaptığınız donanımsal veya sistemsel bir değişiklik bu hataya neden olabilir. İlk olarak yaptığınız değişiklikleri tekrardan eski haline getirerek sorunun oradan mı kaynaklandığını bulmalısınız. Sorun burada da değilse farklı bir sorun meydana gelmiş demektir. Bunun için farklı yollar izlenmelidir.

Memory Management Hatası Çözümü

Memory Management Mavi Ekran kalıcı bir çözümü vardır. Öncesinde sorunun hangi hatadan kaynaklandığı bulmaktır. Ardından kalıcı yöntemler ile hata ortadan kaldırılabilir. Çözüm yolları şu şekilde olacaktır;

  • Hata çözümünün ilk adımı SFC tarayıcısı çalıştırılmalıdır. Bu işlem için başlat menüsüne sağ tıklanır komut istemi yöneticisine gidilir.
  • Karşılaşacağınız siyah ekranda sfc/scannow komutunu girerek enter tuşuna basmalısınız. Bu işlem esnasında beklemeniz gerekecek. İşlem muhtemel biraz zaman alacaktır.
  • Bir diğer adımda Windows bellek tanı aracını çalıştırarak hatayı öğrenmektedir.
  • Arama çubuğundan arama yapılarak gerekli adımlara geçilebilir. Ardından bilgisayarı yeniden başlat seçeneği tıklanır. Yeniden başlatma esnasında sorun denetlemesi yapılacaktır. Araç RAM belleğinde bir sorun olup olmadığını bu şekilde kontrol edecektir.

Bu içerik ilginizi Çekebilir: İnsta Pro İzmur | İnsta Pro limit 2022

Memory Management Mavi Ekran hatasının çözümünde izlenen adımlar oldukça fazla olacaktır. Bu işlemlerde amaç, sorunun geldiği yeri ve kalıcı bir çözümü bulmaktır. Bellek hatalarında yanlış bir işlem yapılması taktirde diskiniz de sorun yaşamanız muhtemeldir. Sistem tarandıktan sonra sorun çözülecektir. Windows işletim sisteminizi güncel tutmanız ve gelen güncelleme adımlarını aksatmadan yapmanız bu hata ile karşılaşmanızı en aza indirgeyecektir.

Bu içeriğimizde Memory Management Mavi Ekran hatasının çözümlerinden bahsettik Bu yazımızda yine sorununuz düzelmezse yorumlar kısmından bizlerle iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca Genel Ağdan Yapılan Alışverişlerde Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir? konumuzu da incelemenizi ve bu sorunlarla karşılaşmamanızı sağlayabilirsiniz.

 

Özel İçerikler Burada: Diğer Yazıları Kaçırmayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler