Youtube Nedir? Youtube Kanalı Nasıl Oluşturulur? 2024

Youtube kanalı, arama platformları ve sosyal medya aracı olarak en çok kullanılan platformlardan biridir. Gelir elde etmek adına kurulan bir çok youtube kişi ve firmalar tarafından en çok kullanışlı bulunan sosyal medyadır.

Youtube’ a olan ilgi neredeyse her gün artış göstermekte ve günde milyonlarca videolar paylaşılmaktadır. Bu medyaya girerken akılda olan sorulardan biri de Youtube kanalı nasıl oluşturulur? bu sorumuza yanıt vereceğimiz bu içerikte sizlere kolay adımlar ile nasıl kanal oluşturabileceğinizi aktaracağız.

Youtube Nedir?

Youtube, 2005 yıllarında paypal adına çalışan 3 kişi tarafından kurulmuştur. 2006 yılından google’ ın satın almasıyla hızlı bir büyümeye gitmiştir. Youtube kanal açarak videolar yüklediğiniz bu videolardan para kazanabileceğiniz bir platformdur. Şuan da bir çok kullanıcı para kazanmaktadır.

Youtube Kanalı Neden Açmalısınız?

Youtube kanalı neden açmalısınız? Başlangıç olarak bunu kendinize sormalısınız. Para mı kazanmak istiyorsunuz, firmanızın tanıtımını yapacağınız bir kanal mı oluşturmak istiyorsunuz, kendinize ait vlogların olacağı bir kanal mı bu sorulara bir yanıtınız varsa adım adım kanal oluşturmaya geçebiliriz.

  • Youtube’ da video sayıları artmakta ancak kullanıcısı da bir oranda artmaktadır. Kanal açacak kişi ve firmaların kitlerlerine ulaşması açısından kolaylık sağlayacaktır.
  • Youtube kanalları açacak kişilerin ve firmaların tanınırlığı artacaktır.
  • Kanallardan para kazanmalarını açabilmek için abone sayılarını ve izlenme sayılarını artırmalıdırlar.
  • Youtube kanalı üzerinden belirli bir aboneyi geçtikten sonra canlı yayın açabilmektedirler.
  • Bu mecra da kanalınıza marka iş birliği oluşturabilecek ve markalaşabileceksiniz.

Bu gibi avantajları içerisinde barındıran bu mecraya giriş yapmak için hızlı olmakta yarar vardır. Ne kadar erken o kadar iyi olacaktır. Şuan giriş yapmanız durumunda istikrarlı bir şekilde video eklemesi yaparsanız büyümeniz ve markalaşmanız o kadar hızlı olacaktır.

İliginizi Çekebilir : Canva Pro Sınırsız ve Ücretsiz Full Hesap 2022

Youtube Kanalı Nasıl Oluşturulur?

Youtube kanalı oluşturacak kişi ve firmaların öncelikle google hesabı olması gerekmektedir. Google hesabınız varsa kolay bir şekilde kanal oluşturabileceksiniz. Google hesabı olmayan kişiler ilk olarak google hesabı açması adımları hızlandıracaktır. Oluşturmak için google ana sayfasına giriş yaparak sağ üst taraftan hesap ekle veya hesap oluştur diyerek hesaplarını oluşturabilirler.

Hesabınız varsa veya oluşturduysanız kanal açma adımlarına geçebiliriz.

  • İlk olarak bilgisayar üzerinden veya telefonunuzdan youtube giriş yapın.
  • Youtube hesabı açın.
  • Youtube’un üst tarafından profilinize giriş yapın.
  • Resme tıkladıktan sonra kanal oluştur diyerek kanalınızı oluşturabileceksiniz.

Bu adımları yaptıktan sonra youtube kanalınız için bilgiler istenecektir. Bu bilgileri de girdikten sonra youtube kanalınız açılıyor olacaktır.

Youtube için oluşturduğumuz bu rehberde ilerleyen bölümler de youtube için neler yapabileceğinizi aktaracağız. Rehberimizi takip etmeyi unutmayın herhangi bir sorunuz olursa bizlere ulabilirsiniz.

 

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler