Bilgisayar Harddiski Görmüyor Sorunun Çözümü 2024

Bilgisayar Harddiski Görmüyor sorunun çözümü konusunda oluşturduğumuz içeriğimizde son zamanlarda sıkça sorulan konulara değineceğiz. Bilgisayar Harddiski Görmüyor ise bu sorunlarının bir kaç nedeni olabilmektedir. Google üzerinden çokça bu sorun ile karşılaşan kullanıcılar arama yapmaktadır. Bizde bu konunun cevabını net bir şekilde vermekteyiz.

Bilgisayar Harddiski Görmüyor ise Harddisk Raw Olmuş Olabilir

Bilgisayar Harddiski Görmüyor Hard diskiniz çeşitli nedenlerden ötürü raw olmuş olabilir. Hard diskte böyle bir sorun seziyorsanız okuma ve yazma kafalarının ömrü tükenmiş olabilir. HDD’yi dinlendirmeden çalıştırmanız ve zorlamanız durumunda bu sorun meydana gelmektedir.

Harddiskin raw mı oldu bunu anlamak için masaüstü ekranında bilgisayarım simgesine sağ tıklayın ardından yönet seçeneğine tıklayın. Karşımıza gelecek ekranda depolama seçeneğinin hemen altında disk yönetimi mevcut ona tıklayın. Bu bölümde sağ tarafta bilgisayara bağlı olan HDD’ ler görüntülenecektir. Eğer diskiniz raw olduğunu anlamak için karşısında siyah bir simge görürsünüz.

Hard diskinizin okuyucusu bozulmuş olabilir

Hard diski bilgisayarınıza taktıktan sonra hard diskten garip bir ses duyarsanız veya cızırtı şeklinde farklı sesler geliyor ise ve ilerleyen dakikalarda elektrik kesiyorsa ise hard diskinizin okuma yazma kafalarında arıza oluşmuş olabilir. Bu durumlarda hard diski daha fazla zorlamamak gerekmektedir, çünkü bozuk okuma yazma kafası verilerin yazıldığı alana zarar verebilir.

Hard diskinizi bilgisayara taktığınızda herhangi bir ses gelmiyor veya hard disk çalışmaya devam ediyorsa ne yapmalıyız? Böyle durumda da yine hard diskin okuma yazma kafalarının ömrü ile ilgili bir sorun olmuş olabilir. Bilgisayar Harddiski Görmüyor bu sorun içinde yine yukarıdaki adımları izlemek iyi olacaktır, raw disk sorunundaki gibi bilgisayara sağ tıklayıp, yönet dedikten sonra disk yönetim paneline bakmamız gerekecektir. Diskiniz burada listede görünmüyorsa veya raw formatına dönüşmemiş ise hard diskinizin okuma yazma kafalarının ömrü bitmiş olduğunu anlarız.

  • Hard diskinizin PCB kartı arızalı olabilir. 

Hard diski bilgisayara taktığınızda hard disk çalışmıyorsa ancak hard disk kutusundaki ışığı yanıyor ise PCB kartında sorun olmuş olabilir. PCB kartı harddiskin arka tarafında bulunan yeşil veya mavi renkli baskı devre kartıdır. 

Herhangi bir hasar belirtisinde yine de harddiski çalıştırmamalısınız. Harddisk kurtarılır vaziyette ise çok zorlanması durumunda harddiskinizi bir daha geri döndüremeyecek şekilde bozabilirsiniz. Harddiskin tamiri konusunda tamir desteği almalısınız. Bazı durumlarda bu harddiskler kurtarılır duruma gelmektedir. Ancak dediğimiz gibi çok zorlanması durumunda sorun daha fazla büyüyebilir.

Bilgisayar harici harddiski görmüyor Ne yapılmalı?

Bilgisayar harici harddiski görmüyor Yeni disk aldınız. Harici olarak kullanmak istiyorsunuz. USB disk okuyucuya bağladığımızda, Bilgisayarım sekmesinde “Cihazlar ve Sürücüler” de görünmesi gerekmektedir, görünmedi ise Bilgisayar diski mi görmedi? Disk mi arızalı? Okuyucu mu arızalı? gibi sorular genellikle sorulmaktadır.

Bilgisayar Harddiski Görmüyor USB okuyucularının ışıklarının yandığından emin olalım, herhangi bir sorun yoksa. Bilgisayarım sekmesinde sağ tıklayalım “Yönet” Açılan ekranda “Bilgisayar Yönetimi” Penceresinde, Sol listedeki “Disk yönetimi” ‘ne tıklamalıyız. Bilinmeyen disk olarak görmüş olabilir. (Okuyucu sağlam)

Bilinmeyen disk olarak yansıyan disk üzerinde sağ tık, “Özellik” demeliyiz. Açılan “Disk device Özellikleri” penceresinde yer alan sekmelerden “Sürücü” butonuna tıklayınız. “Cihazı kaldır”, “Tamam” ve “Kaldır” butonuna basın. İşlem tamamdır.

 “Bilgisayar Yönetimi” Penceresinde, Sol listedeki “Disk yönetimi” sekmesi üzerinde sağ tıklayın “Diski başlat” basın. Ardından “Yeni Basit Birim” sonrasında gelen ekranda “Tamam” ve “İleri” butonuna basınız.

Ararda gelen ekranlarda “İleri” ve “Son” butonlarına tıklayınız.

 Yeni birim oluştu. Bilgisayarım sekmesine gittiğimizde, Disk görünür.

Bilgisayar Harddiski Görmüyor adlı içeriğimizden memnun kaldıysanız yorumlar bölümünden sorunun çözüldüğünü veya fikir edinmek adına sorularınızı veya sorunlarınızı bize ulaştırabilirsiniz. Sitemizde bulamadığınız konular ile ilgili de bize ulaşabilir ve bu sorunla ilgili yanıt almak adına içerik paylaşımında bulunabiliriz. Size faydalı içerikler paylaşmaya çalışmaktayız.

Bu içerik ilginizi çekebilir: Memory Management Mavi Ekran 2022

 

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler