iPhone için Ödenecek Tazminat Miktarı Belli Oldu

Batterygate skandalını hatırlayan var mı? Bu skandal yüzünden iPhone için ödenecek tazminat aylardır hatta yıllardır tartışılıyor.

Bilenler zaten hemen anlamışlardır ama bilmeyenler için olayı bir özet geçelim. iPhone yavaşlatma olayı olarak da bilinen skandalda Apple’ın iPhone 7, iPhone 6 ve iPhone SE modellerini dönem dönem yavaşlattığı ortaya çıkmıştı.

Telefonların yavaşlatılmasının nedeni pil olarak gösterilmişti. Eskiyen pillerin ani kapanmalara neden olmaması için böyle bir yol seçilmişti. Apple’ın tarihinin en büyük skandalı ile karşı karşıya kalmasına neden olan olay hakkında resmi açıklamalar gelmiş ve hatta Apple bir değişim kampanyası başlatmıştı.

Kullanıcıların eskiyen pilleri değiştirmesi için 29 dolardan pil değişimi kampanyası başlatılmıştı. Fakat bu yeterli olmadı ve Apple’a 34 farklı eyalette dava açıldı. Sonucunda haksız bulunan Apple, aradan geçen yıllara rağmen bir kez daha cezaya mahkum edildi.

iPhone için Ödenecek Tazminat Ne Kadar?

Defalarca davalara konu olan Batterygate skandalı için suçlu bulunan Apple yeni bir ceza daha aldı. Yeni bilgilere göre Apple, 113 milyon dolar gibi bir ek tazminat ödemesi gerçekleştirecek. 113 milyon dolarlık ödeme, Apple’ı zora sokmayacaktır elbette ama bu markanın bir değil iki değil kaçıncı cezası.

 

Sürekli tazminat ödeyen Apple’ın para dışında yeni bir taahüt vermesi de gerektiğini de ekleyelim. Son cezadan sonra Apple, bundan sonra daha şeffaf olacağı ve hem iPhone sayfalarında hem de iOS sayfalarında kullanıcıları daha fazla bilgilendireceklerini de belirtti.

Bu artık Apple için de bir zorunluluk haline geldi. Sadece mahkeme böyle bir karar verdiği için değil, kullanıcıların böyle bir talebi olduğu için Apple’ın daha fazla bilgilendirme yapması gerekiyor. Tüm bu kararlara karşı iPhone için ödenecek tazminat miktarının bu denli yüksek olması unutulacaktır elbette ama Batterygate skandalı ödenen tüm paralara rağmen yıllarca unutulmayacaktır orası kesin.

Hayal Gücünüzü Besleyin: Benzer Konulardaki Bağlantıları İnceleyin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gelecek Şimdi Fiyatio Blog Fiyatio Nöbetçi Technodoc Market Fiyatları Siyasi Görüş İçerikle SRT TV ALP TV Tekno Haber Oku Haber Saygı Olay TV Kent 52 TV Kanal Ege TV Serhat TV En İyi Televizyon En İyi Ekran Kartı En İyi Güneş Kremi En İyi Cep Telefonu Fal Yorumları İyi Sio Sanal Ofis SEO Ajans Saç Ekimi Hizmeti Acil Fizik Tedavi Technosfer Technosfer News Tokat Gazetesi Safa TV Tokat'ta Bugün Tokat Vefat Edenler Erbaa Vefat Edenler